Neçirvan Barzani, Katar’daki ilk resmi temaslarına başladı

Resmi bir ziyaret kapsamında Doha’ya giden Başkan Neçirvan Barzani, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Katar’daki ilk resmi temaslarına başladı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün öğleden sonra Katar'ın başkenti Doha'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Havalimanında Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti ve Irak’ın Katar Büyükelçisi Ömer Berzenci tarafından karşılanan Barzani, daha sonra  Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani ile görüştü.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Barzani ile Bakan el-Sani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Katar’la olan ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşmede Katar sermayesinin Kürdistan Bölgesi’nde yatırım ikanları ve taraflar arasındaki konular ele alındı. Ayrıca Erbil’de açılacak olan Katar Başkonsolosluğu konusu da gündeme geldi.

Irak’ın durumu, seçimler ve bölgedeki gelişmeler de ele alınan diğer konular oldu.

Üst düzey temaslarda bulunacak

Neçirvan Barzani ile Doha’ya giden heyette bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'na Kıdemli Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa, Barzani’nin Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin yanı sıra, Başbakan, İçişleri Bakanı ve diğer yetkililerle görüşeceğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Mustafa, görüşmelerde Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın Katar ile ilişkilerinin güçlendirilmesi, Irak ve bölgedeki durumun yanı sıra taraflar arasındaki önemli konuların ele alınacağını bildirdi.

Felah Mustafa, Katar sermayesinin Kürdistan Bölgesi’ne yönelendirilmesi konusunun ele alınacak konular arasında olduğunu belirtti.

 Irak’ın Katar Büyükelçisi Ömer Berzenci de, bu ziyaretin diğerlerinden farklı ve özel olduğunu , önemli sonuçlar beklendiğini söyledi.

28 Ekim 2019’da Münih Güvenlik Konferansı'nın Batı Asya komitesi toplantısına katılmak amacıyla Katar’ın  başkenti Doha'ya giden Başkan Neçirvan Barzani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmüştü.