İran Suudi Arabistan'ı suçladı

İran Suudi Arabistan'ı suçladı

İran Devrim Muhafızları, Tahran'daki iki saldırıda Suudi Arabistan'ı suçladı. Açıklamada, "Saldırılarının intikamı alınacak" diye meydan okundu.

İran, bu sabah Tahran’da meydana gelen ve IŞİD’in üstlendiği saldırılardan Suudi Arabistan’ı sorumlu tuttu. Devrim Muhafızları’nın açıklamasında ‘saldırıların arkasında Suudi Arabistan’ın bulunduğu’ suçlamasına yer verildi.

Devrim Muhafızları, saldırıların ‘intikamının alınacağını’ da açıkladı. Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, “Tahran’da bugün düzenlenen saldırılar için teröristlerden, onlarla bağlantılı kişilerden ve destekçilerinden intikam alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Devrim Muhafızları’nın devlet medyasında yayınlanan yazılı açıklamasında da kurumun, ‘İran’da dökülen her masumun kanının intikamını aldığını geçmişte kanıtladığı’ ifadeleri yer aldı.

Ne Olmuştu?

Tahran bu sabaha silah sesleriyle uyanmıştı. İran İslam devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin mezarında intihar saldırısı düzenlenirken, İran meclisinde de yaklaşık dört saatte sonlandırılan silahlı bir saldırı meydana geldi. IŞİD’in üstlendiği saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti.