Neçirvan Barzani’den Fransa’ya başsağlığı mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, Irak'taki Fransız birliklerinde görevli Çavuş Baptiste Gauchot’un trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle ailesine, Fransa halkı ve hükümetine başsağlığı diledi.

Neçirvan Barzani’den Fransa’ya başsağlığı mesajı

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri bünyesinde görev yapan Fransız Besançon 19. Alayı’ndan Çavuş Baptiste Gauchot, 18 Ağustos Cuma günü geçirdiği trafik kazasının ardından başkent Erbil’de hastaneye kaldırılış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Fransız asker için taziye mesajı yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, yaşanan olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Çavuş Baptiste Gauchot’un ailesine, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Fransa halkına ve hükümetine taziyelerini ileten Barzani aynı kazada yaralanan meslektaşına da acil şifalar diledi.

Neçirvan Barzani, “Kürdistan halkı, terörün kökünün kazınması için Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne destek ve yardım sağlamaya devam eden IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri çerçevesinde Fransız ordusunun desteğini ve yardımını takdirle karşılamaktadır” dedi.