Erbil: Petrol meselesini Bağdat ile çözmeye hazırız

Erbil: Petrol meselesini Bağdat ile çözmeye hazırız

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ilgili bakanlıklarından yapılan açıklamada petrol meselesini Bağdat ile çözmeye hazır olunduğu mesajı verildi.

Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanı Yardımcısı Hêmin Hewramî, Kürdistan Bölgesi Planlama ve Bütçe Bakanı Dr. Dara Reşid ve  Maliye Bakanı Awat Şêx Cenab beraber yaptıkları ortak basın açıklamasında Bağdat’tan gönderilmeyen maaşlar ile ilgili sorunun çözümü için bazı yetkililerin görevlendirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada maaş sorununun yakın zamanda çözüme kavuşacağı ifade edildi.

Planlama ve Bütçe Bakanı Dr. Dara Reşid yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı,” Bağdat’ta geçen yıl 12. ayda ve birkaç gün önceki toplantılarda Kürdistan Bölgesi hükümeti'nin sadece 250 varil petrolü vermeyeceğim hazır olmadığı aynı zamanda, petrol meselesini Bağdat ile çözmeye hazırız. Bağdat'ın Kürdistan Bölgesi'nin haklarını ve ve petrol şirketlerinin bütçelerini ödemek şartı ile”

Diğer yandan Maliye Bakanı Awat Şêx Cenab'da yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi,” Bağdat’taki toplantılarda maaşların ödenmesi konusunda, bakanlar olarak ortak bir fikrin oluşması için bir karara vardık. Şimdi de bu ortak fikir başbakanların önünde duruyor. Sadece maaşları değil gaz ve elektiriği de konuştuk.”

 

basnews