Kürdistan Parlamentosu seçimleri için tarih belirlendi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin 25 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildiğini açıkladı.

Kürdistan Parlamentosu seçimleri için tarih belirlendi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, düzenlediği basın toplantısında, Başkan Neçirvan Barzani'nin tüm siyasi taraflarla yapılan müzakereler neticesinde Küridstan Parlamentosu seçimlerinin 25 Şubat 2024 tarihinde yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Şahab, “Sizi temin ederim ki, tüm partiler seçimlerin bu tarihte yapılması konusunda hemfikirdir" dedi.

Bir gazetecinin “Kürdistan Yurtseverler Birliği seçim günü için belirlenen tarihi destekliyor mu?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Sözcü Dilşad Şahab, tarihin tüm tarafların mutabakatı ile belirlendiğini belirterek, “KYB sadece seçim tarihini desteklemekle kalmıyor aynı zamanda Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın Kürdistan Bölgesi'nin statüsünü korumak için attığı tüm adımları destekliyor” ifadelerini kullandı.

Dilşad Şahab, KDP ve KYB’nin seçimlerinin tarihi hakkında herhangi bir teklifte bulunmadığını belirterek,  “Ancak iki taraf da Başkan tarafından belirlenen tarih üzerinde anlaştıklarını açıkladı. Diğer partilerden de herhangi bir öneride bulunulmadı” diye ekledi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun görev süresinin 7 Ocak 2024’te dolacağını söyleyen Şahab, , Irak il meclisi seçimlerinin Aralık ayında yapılacağını hatırlattı.

Şahab, bu nedenle Kürdistan Parlamentosu seçimleri için komisyonun görev süresinin uzatılması için yasa çıkarılabileceğini kaydetti.

Dilşad Şahab, Kürdistan Bölgesi'nde il genel meclisi seçimlerinin ne zaman yapılacağına henüz karar verilmediğini aktardı.