Neçirvan Barzani: Ürdün ile ilişkilere önem veriyoruz

Başkan Neçirvan Barzani bugün Ürdün Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Ahmed Glayla ve beraberindeki heyeti Erbil'de kabul etti.

Neçirvan Barzani: Ürdün ile ilişkilere önem veriyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede heyetin Ürdün'ün Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkileri ve ortak işbirliğini geliştirmek için Bağdat ve Erbil'e yaptığı ziyarete değinildi.

Başkan Neçirvan Barzani ziyareti Ürdün'ün Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği kalıcı desteğin kanıtı olarak değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi'nin Ürdün ile Irak arasındaki ikili ilişkilere önem verdiğini belirten Barzani, bu ilişkilere verdiği desteğini yineledi.

Barzani ayrıca, Ürdün Kralı II. Abdullah’a Kürdistan Bölgesi ve Irak'a verdiği destekten dolayı şükranlarını iletti.

Kürdistan Bölgesi'ne IŞİD'in yenilmesindeki rolünden dolayı teşekkür eden Ahmed Glayla ise Kürdistan Bölgesi'nin kaydettiği ilerleme karşısında hayran kaldıklarını ifade etti.

Ülkelerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğe vurgu yapan Glayla, sağlık, turizm, kültür, eğitim ve ticaret değişim sektörlerinde ortak işbirliği fırsatını da memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Görüşmede ayrıca bölgedeki durum ve ortak çıkarları ilgilendiren konular ele alındı.

Başbakan Barzani ile de görüştü

Öte yandan Başbakan Mesrur Barzani de Ürdün Parlamento Başkan Yardımcısı Ahmed Glayla ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlıtan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Ürdün arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaparak, Kral Abdullah’ın farklı dönemlerde Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteğin değerli olduğunu belirtti.

Görüşmede Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şaxewan Abdullah ile Ürdün’ün Bağdat Büyükelçisi Muntesir Akle ve Erbil Başkonsolosu da hazır bulundu.