PKK'nin Güney Kürdistan'da kurduğu Öz Savunma Güçleri'nden açıklama

PKK'nin Güney Kürdistan'da kurduğu Öz Savunma Güçleri'nden açıklama

PKK'ye bağlı Güney Kürdistan Özsavunma Güçleri, Peşmerge, aşiret ve yazarları kendileri ile birlikte Türkiye'nin saldırılarına karşı birlik olmaya çağırdı. Özsavunma Güçleri ayrıca, Türkiye ile işbirliği yapanlara uyarıda bulundu.

PKK'ye bağlı Güney Kürdistan Özsavunma Güçleri, Türkiye'nin saldırılarına karşı Güney Kürdistan'da kuruluşunu ilan etmişti. Güneydeki birçok parti, örgüt ve bu partilere yakın yayın organlarında, Özsavunma Güçlerine ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Bunun üzerine Güney Kürdistan Özsavunma Güçleri tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada; aşiretler, aydın ve yazarlar başta olmak üzere herkese Türkiye'nin saldırılarına karşı birlik olma ve direnme çağrısı yapıldı. Kürdistan Bölgesi'ne başlatılan saldırılara karşı durmak üzere örgütlenildiğinin belirtildiği açıklamada, amacın halkı ve onun kazanımlarını korumak olduğu belirtildi.

Kürdistan'da bazı aşiretler tarafından Türkiye'ye istihbarat verildiğinin belirtildiği açıklamada, "Biz bu kişilerin kim olduğunu ve ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz. Aşiretlere ve halkımıza karşı bu düşmanlıklarından vazgeçip halkımızla birlikte işgale karşı yürütülen mücadeleye katılmamaları durumunda hedefimiz olacaklarını bilmelidirler." denildi.

Medyada, Türkiye'nin saldırıları ve PKK'ye ilişkin tartışmaların çok ters ve olumsuz olduğu belirtilerek şöyle denildi:

Her parti, örgüt bu partilere bağlı basın yayın organları, çıkışımızı kendisine göre değerlendirmeye çalışıyor. Yaptıklarının birçoğunun bir gerçeklik payı yoktur. Amacız, Başûrê Kurdistan'da asayiş ve güvenlik sorunu yaratmak değildir. Çıkışımız, herhangi bir Kürt gücüne karşı bir çıkış da değildir. Yapmak istediğimiz, bunun tam tersidir. Canımız, kanımı ve direnişimizle Başûr asayiş sorunlarının olmaması; güvenlik sorunlarının çıkmaması ve topraklarımızı işgalcilere karşı korumaktan başka bir amacımız olmadığını herkesin bilmesini isteriz.

Açıklamanın devamında, 40 yıl gibi uzun bir süredir Kürdistan için mücadele eden Peşmerge'ye çağrı yapıldı.

"İşgale karşı kardeşlerimiz, babalarımız, abilerimiz olan ve 40 yıl gibi uzun bir süredir Kürdistan için mücadele eden peşmergeleri, bizimle birlikte direnmeye çağırıyoruz. " denilen açıklamada Türkiye'nin ne olursa olsun Kürdistan'dan çıkarılacağı vurgulandı.