Neçirvan Barzani’den Paskalya mesajı: Hoşgörü, Kürt kimliğinin gurur kaynağıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Paskalya Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Neçirvan Barzani’den Paskalya mesajı: Hoşgörü, Kürt kimliğinin gurur kaynağıdır

Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi, Irak ve dünyadaki tüm Hristiyan kardeşlerimizin Paskalya Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Kendilerine huzurlu bir bayram, mutluluk ve başarı diliyorum” diyerek Paskalya Bayramı’nı kutladı.

Kürdistan’daki bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü vurgulayan Barzani, bu kültürün “Kürt kimliğinin önemli bir özelliği ve gurur kaynağı” olduğunu belirtti.

Hak ve özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini kaydeden Neçirvan Barzani, “Hristiyan kardeşlerimize ve tüm topluluklara bu kültürü, aynı şekilde onların hak ve özgürlüklerini her zaman savunacağımızın güvencesini veriyoruz” dedi.

Paskalya Bayramı

Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli yortu (Hristiyan bayramı). Hz. İsa'nın çarmıha gerildikten sonraki 3. günde dirilişi kutlanır.

Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, Paskalya dönemi yaklaşık olarak mart sonundan nisan sonuna kadar olan dönemdir.

Her sene sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda pazar günü kutlanan Paskalya Günü ise Diriliş Bayramı, Diriliş Pazarı ya da Kıyam Yortusu olarak da adlandırılıdı.