Mazlum Abdi Süleymaniye’deki saldırıyı anlattı: İlk değil

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi (Kobani), Süleymaniye’de ABD ve Anti Terör (CTG) güçlerinin de içinde yer aldığı konvoyun hedef alındığını belirterek, “Türk devleti ilk defa beni hedef almıyor ve bunun son olmayacağını da biliyorum” dedi.

Mazlum Abdi Süleymaniye’deki saldırıyı anlattı: İlk değil

Süleyymaniye’de cuma günü Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Kobani) ve beraberindeki üç ABD askeri Süleymaniye’de seyir halindeyken SİHA saldırısının hedefi oldu.

Saldırıda can kaybı yaşamazken DSG ilk önce Mazlum Abdi’nin Süleymaniye’de olduğunu reddetti ancak daha sonra ikinci bir açıklama ile Abdi’nin orada bulunduğunu, ilk açıklamayı güvenlik gerekçesi ile yaptıklarını duyurdu.

Mazlum Kobani de DSG’ye ait sosyal medya hesabından saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kobani, “Dün Süleymaniye’de IŞİD’e karşı koalisyon ortaklarımızla toplantılarımızı tamamladıktan sonra, içinde ABD’li ve CTG’lilerin de yer aldığı konvoyumuz öğleden sonra Türk dronlarının hedefi oldu. Bu saldırı sonuçsuz kaldı. Bu saldırıda Türkiye’nin asıl hedefi gerek Kürdistan’daki, gerek bölgedeki ve gerekse de uluslararası ortaklarımızla verdiğimiz mücadeleyi boşa çıkarmaktır. Türk devleti ortaklarımızla birlikte IŞİD’e karşı verdiğimiz savaştan rahatsızdır, bunu engellemek ve darbelemek için de elinden geleni yapıyor” dedi.

Türkiye’nin DSG’nin Kürdistan’daki taraflarla ilişkilerinden rahatsız olduğunu ve bu nedenle böyle bir saldırı için Süleymaniye’yi tercih ettiğini belirten Kobani, “Elbette bu saldırının temel amaçlarından biri de Türkiye’de yaklaşan seçimlerle alakalı. Erdoğan ve ekibi, bu seçimden galip ayrılmak için ellerinden geleni yapıyor. Bu nedenle Kürtlerin kanı üzerine, Kürtleri hedefleyerek ucuz bir zafer elde etmeye, bunu da Türk kamuoyunda bir kart ve avantaj olarak kullanmaya çalışıyor fakat Türk devleti ve Erdoğan hükümeti bu amacına ulaşamadı çünkü saldırıya karşı büyük bir sahiplenme yaşandı ve büyük bir tepki gösterildi” ifadelerini kullandı.

Irak Hükümeti ile Uluslararası Koalisyon’a tavrından ötürü teşekkür eden Kobani, “Bir kez daha söylüyorum, bu tür saldırılar hedefine ulaşamayacaktır. Türk devleti ilk defa beni hedef almıyor ve bunun son olmayacağını da biliyorum” diye konuştu.