Netanyahu: PKK terörist bir örgüt, Kürt devletinin kurulmasını destekliyoruz

Netanyahu: PKK terörist bir örgüt, Kürt devletinin kurulmasını destekliyoruz

İsrail Başbakanı Benyajim Netahyahu, İsrail'in PKK'yi terörist bri örgüt olarak gördüğünü, Kürt halkının kendi devletlerini kurmaya yönelik meşru çabalarını desteklediğini söyledi. 
 

Benjamin Netanyahu, dün (12 Eylül), Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile birlikte katıldığı Buenos Aires'deki başkanlık sarayındaki basın toplantısında konuştu. 

Başbakan Benjamin Netanyahu, basın toplantısında, İsrail'in bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını desteklediğini açıkladı:  

"İsrail PKK'ye karşı. Terör örgütü Hamas'ı destekleyen Türkiye'yenin aksine, İsrail PKK'yi terörist bir örgüt olarak kabul ediyor. İsrail bir yandan terörizme tamamen karşı dururken, Kürt halkının kendi devletlerini kurmaya yönelik meşru çabalarını desteklemektedir." 

Netanyahu'nun bu açıklaması, İsrail eski genelkurmayı başkanı General Yair Golan'ın bir kaç gün önce Washington Enstitüsünde yaptığı konuşmada sarf ettiği, Kürt devletini desteklediği ve PKK'yi terörist bir örgüt olarak görmediğine ilişkin sözlerinin medyada yayılmasının hemen sonrasında geldi.

Golan, kendi kendi kişisel görüşüne göre, PKK'nin terörist bir örgüt olmadığını ve bölgede istikrarsızlaştırıcı İran unsuruna karşı bölge haritasında birleşik bir büyük Kürdistan'ın olmasının kötü bir fikir olmadığını dile getirmişti.