Netanyahu'dan rehine açıklaması: 'İyi haberler geleceğini umuyorum'

İsrail Başbakanı, çatışmalara ara verilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen görüşmelerde 'ilerleme kaydedildiğini' ve 'kısa süre içinde güzel haberler gelmesini umduğunu' söyledi.

Netanyahu'dan rehine açıklaması: 'İyi haberler geleceğini umuyorum'

İsrail ve Hamas arasında rehinelerin serbest bırakılmasını ve kısa süreli ateşkesi öngören anlaşmaya varılmasının yakın olduğu haberleri basına yansırken, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Umarım kısa süre içinde güzel haberler gelecek" dedi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Netanyahu, Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "İlerleme kaydediyoruz. Şu anda bile çok fazla bir şey söylemeye değeceğini sanmıyorum ama umarım kısa süre içinde güzel haberler gelecektir" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, konuyla ilgili başka detay paylaşmazken, Başbakanlık ofisi, Netanyahu'nun 'rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin gelişmelerin ışığında' bugün (yerel saatle) 18.00'de savaş kabinesini, bir saat sonra da güvenlik kabinesini toplayacağını bildirdi. Açıklamaya göre, bundan bir saat sonra, saat 20.00'de de tüm İsrail kabinesi toplanacak.

Reuters: Görüşmeler nihai aşamalarında

Öte yandan, bugün Reuters'a konuşan, İsrail-Hamas görüşmelerine ilişkin bilgi sahibi bir kaynak, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması ve çatışmalara ara verilmesini öngören anlaşmaya yönelik görüşmelerin 'nihai aşamalarında' olduğunu söyledi. Kaynak, görüşmelerde sonuca varmaya 'hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını' söyledi. 

Kaynağın paylaştığı bilgilere göre, anlaşma, tarafların uzlaşmasıyla hayata geçirilmesi durumunda, Hamas'ın elindeki yaklaşık 50 rehineye karşılık İsrail'de hapishanelerde bulunan kadın ve çocukların serbest bırakılmasını da sağlayacak.