Eski İngiltere Maliye Bakanı Zahawi:

Eski İngiltere Maliye Bakanı Nadhim Zahawi, Irak Hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümetinin petrol ihracatının yeniden başlaması konusunda anlaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Eski İngiltere Maliye Bakanı Zahawi:

Eski İngiltere Maliye Bakanı Kürt siyasetçi Nadhim Zahawi, katıldığı 4. Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu’nda açıklamada bulundu.

Konuşmasında iklim değişikliğinin etkilerine değinen Zahawi, iklim değişikliğinin tüm insanlığı tehdit ettiğini belirtti.

Herkesin iklim değişikliğinin ne kadar tehlikeli olduğunun farkında olduğunu ancak kimsenin bu sorun üzerinde çalışmak için çabalamadığını vurgulayan Zahawi, iklim değişikliği risklerini azaltmak için güneş ve yeşil enerji gibi yeni enerji türlerine yönelinmesi gerektiğini dile getirdi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ortak adım atması gerektiğini bildiren Nadhim Zahawi, Kürdistan petrolünün ihracatının yeniden başlamasına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetleri, gelir kaynakları olan Kürdistan petrolünün ihracatına yeniden başlama konusunda anlaşmaya varmalı. Sorunların çözümü için petrol ve gazdan vazgeçemeyiz, bu üzerinde çalışmamız gereken bir gündem.”

Duhok’ta Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bugünde devam eden 4. Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu (MEPS2023) saat 9.00 itibariyle başladı.