Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler Erbil’de

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak’ın başkenti Bağdat’taki temaslarının ardından Erbil’e geldi. Güler’in Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler Erbil’de

Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile geldiği Irak’ta gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından başkent Erbil’e geldi.

Güler ve beraberindeki heyet, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi tarafından karşılandı.

Yaşar Güler’in ziyaret kapsamında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile yarın saat 09:30’da bir araya geleceği öğrenildi.

Güler ve beraberindeki heyet ayrıca Başkan Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşecek.

Görüşmelerde Erbil ile Ankara arasındaki ilişkiler ve bölgedeki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Öte yandan Türkiye Millî Savunma Bakanlığı’nın rewsmi x hesabından, Güler ve beraberindeki heyetin Erbil’e ulaştığı ana ait görüntüler, “Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile gittiği Irak’ta, Bağdat temaslarını tamamlayarak Erbil’e geçti” notu ile paylaşıldı.

Bugün sabah Bağdat’a gelen Güler, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid’in ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Al Abbasi, Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Kamil Şammari ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci ile de birer görüşme gerçekleştirdi.