ÖSO komutanından tahrik edici açıklama: Kürtlere operasyon yapmamız şart

ÖSO komutanından tahrik edici açıklama: Kürtlere operasyon yapmamız şart

KRDNews - Türkiye tarafından desteklenen ve cihatçı gruplardan oluşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Demokratik Suriye Güçlerine yönelik bir operasyon yapmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Cihatçı Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Sultan Murad Tugayları komutanı Ahmed Osman, Perşembe günü Arap ve Türk medyasına verdiği demeçte bölgede Türkiye’nin destek vermesi halinde Kürtlere yönelik bir operasyona hazır olduklarını söyledi.

Afrin Kantonunun ‘işgal’ edildiğini iddia eden Ahmed Osman, " Afrin’de PYD'ye karşı bir operasyon yürütmek zorundayız, çünkü Suriye ile Türkiye sınırındaki bölgelerin işgalini sona erdirmek gerekiyor. Suriye-Türkiye sınırında yerleşim birimlerini bırakmak zorunda kalan 200 Bin sivilin geri dönmesi için başka yol yok" dedi.

Türkiye’nin destek vermesi halinde Afrin’de savaşmaya hazır olduklarını iddia eden Sultan Murad Tugayları komutanı Osman, "ÖSO bunu yapmaya hazır. Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında olduğu gibi Türkiye'den de bize destek olmasını istiyoruz. Önce PYD’den barış içinde terk etmesini isteyeceğiz. Ancak reddederlerse, ÖSO’nun savaşmaktan başka seçeneği kalmayacak "dedi.