Rusların Afrin şantajına PYD’den red cevabı

Rusların Afrin şantajına PYD’den red cevabı

KRDNews

YPG ve PYD’ye yakın kaynaklardan aktarıldığına göre, Rusya tarafından Afrin Kantonu yönetimine bazı tekliflerin getirildiği ancak bu tekliflerin bölge yönetimi tarafından red edildiği bildirildi.

Suriye insan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre aralarında üst kademe komutanların da bulunduğu bir Rus delegasyonu ile PYD yöneticileri arasında görüşmeler gerçekleştiği iddia edildi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde Rus tarafının PYD’den Afrin’den çekilmesi ve Esad Rejimi askerlerinin bölgeye girişinin sağlanması koşuluyla Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saldırılarını önleme teklifi PYD ve Afrin Kantonu yöneticileri tarafından red edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin gerçekleştiğini iddia ettiği görüşmede ayrıca Rus tarafının Demokratik Suriye Güçlerinden Mare kenti ile Deir Jamal bölgesi arasındaki kasabalardan çekilme,  Afrin'de Türk askeri üslerinin kurulması ve Afrin'den YPG savaşçıların çıkarılmasını talep ettiği belirtildi.

Tüm bu talepleri karşılanamaz olarak ifade eden PYD yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri yöneticileri, Rusya’nın sunduğu tüm teklifleri geri çevirdiklerini belirten Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgedeki gerginliğin Türk topçu atışlarının başladığı 20 Haziran tarihinden bu yana en üst seviyede olduğunu belirtti.