Özgür Özel'in A Takımı belli oldu: İşte CHP'nin yeni MYK üyeleri...

CHP’de yeni seçilen Parti Meclisi ilk toplantısını bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yaptı. Parti Meclisi toplantısında yeni Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi. Özel yeni MYK üyelerini gölge kabine olarak tanıttı.

Özgür Özel'in A Takımı belli oldu: İşte CHP'nin yeni MYK üyeleri...

Yeni MYK belli oldu

CHP'de değişim rüzgarları sonra Özgür Özel, genel başkanlık koltuğunu Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldı. Özel, 38. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi ve partinin yeni MYK'sı belirlendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK üyelerini açıkladı ve bu kadroyu "gölge kabine" olarak tanıttı. Partide her kesimi kucaklayan bir yapı oluşturduğunu belirten Özel, Kılıçdaroğlu'nun daha önceki ekibinden üç ismi MYK'ya dahil etti.

Faik Öztrak devri kapandı

Özel, toplantının ardından yaptığı 24 kişiden oluşan MYK'yı gölge kabine olarak nitelendirdi. Genel Sekreterlik görevine İzmir için Tunç Soyer'in yerine adı geçen Selin Sayek Böke getirildi. Parti Sözcüsü ise CHP'de yıllardır bu görevi sürdüren Faik Öztrak yerine Deniz Yücel oldu.

ilk kez bir başörtülü MYK üyesi oldu

CHP tarihinde ilk kez başörtülü bir kadın MYK üyesi olarak parti yönetiminde söz sahibi oldu. Başörtülü avukat Sevgi Kılıç, Gençlik ve Spordan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu.

Görev dağılımında önemli isimlere yer veren Özgür Özel, partide Genel Sekreterliğe getirilen Selin Sayek Böke'yi Gölge Kabine Koordinatörü olarak atadı. Bu pozisyonun, hükümetteki 'cumhurbaşkanı yardımcılığı'na denk geldiği belirtildi.

Önceki MYK'dan 3 isim de görevde

Önceki MYK'dan üç isim yeni MYK'da yer aldı. Bu isimler Gökçe Gökçen, Selin Sayek Böke ve Aylin Nazlıaka oldu. Ayrıca, CHP kurultayında Oğuz Kaan Salıcı'nın listesinden Parti Meclisi'ne giren isimlerin de yeni MYK'da görev alması dikkatlerden kaçmadı.

Kumpas mağduru da yönetimde

İstanbul Askeri Casusluk kumpasında sanık olan emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu'nun milli savunma politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Gölge Kabine'de yer alan bakanlık görevleri ve bu görevlere atanan isimler şu şekilde sıralandı:

CHP'nin yeni MYK'sı