Özür Özel: Kılıçdaroğlu'na suikast duyumları alıyoruz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları aldıklarını ifade etti.

Özür Özel: Kılıçdaroğlu'na suikast duyumları alıyoruz

Özel, güvenlik güçlerinin de bu durumdan haberinin olduğunu belirterek "Koruma sayımızda bir artış yok" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde ziyaretlerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun ilk ziyareti Malatya ve Maraş’ı kapsıyor.

Halk Tv'deki bir programa bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na suikast duyumları geldiği söyledi.

Suikast iddiaları iddialarına ilişkin konuşan Özel, “Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Şu an koruma sayısında bir artış yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmeye başlayınca bu durumda bir değişiklik olur mu bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Özel, Kılıçdaroğlu'nun zırhlı araç kabul etmediğini kaydederek “Bir ara bir bakanın zırhlı aracını da yolladılar genel başkanımız kabul etmedi. Kendisi normal makam aracını kullanıyor. Bu tehditler, seçimi bir korkutma iklimini dönüştürmeye yönelik” diye belirtti.

“500 kişiyi öldürecek kadar patlayıcı çıkmıştı”

Artvin’de CHP konvoyuna yönelik saldırıyı hatırlatan Özel, “Genel başkana tehdit iddiaları konuşulduktan üç ay sonra Artvin Şavşat’ta konvoyumuza ateş açılmış ve askerimiz hayatını kaybetmişti. Bir korumamız da gözünü kaybetmişti. 1,5 kilometre kala durdurulan minibüste belki de 500 kişiyi öldürecek kadar patlayıcı çıkmıştı” dedi.

"Güvenlik güçlerinin de bilgisi var"

Güvenlik güçlerinin iddialardan haberdar olduğunu belirten Özel, “Güvenlik güçlerinin de bilgisi var. Bize gelen istihbaratların onlarda olmaması zaten mümkün değil” ifadelerine yer verdi.