Havalimanında Kürtçe hizmet olmamasına isyan etmişti: Memduh Çalışan, gözaltına alındı

İstanbul Havalimanı’nda Kürtçe hizmet verilmediği ve Türkçe bilmeyen annesini uzun süre içeriden çıkaramadığını söyleyen Memduh Çalışan’ın yakınları, Çalışan’ın gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Havalimanında Kürtçe hizmet olmamasına isyan etmişti: Memduh Çalışan, gözaltına alındı

İstanbul’da Havalimanı'nda beklediği annesi içeriden uzun süre çıkmayan bir Memduh Çalışan’ın, Kürtçe hizmet verilmediği için Türkçe bilmeyen annesinin mahsur kaldığını duyurduğu video kamuoyunda tepki oluşturdu.

Çalışan, Gözaltına Alındı

Çalışan'ın Artı Gerçek'e konuşan yakınları, gözaltına alındığını duyurdu. Çalışan, olay günü çektiği ve sosyal medyada paylaştığı videoda Kürtçe bilen memur olmadığı için annesinin içeride mahsur kaldığını belirtmiş, yaşlı kadın oğlu tarafından çıkarılmıştı.

Ne olmuştu

İstanbul Havalimanı'nda beklediği annesi içeriden uzun süre çıkmayan bir kişi, Kürtçe hizmet verilmediği için Türkçe bilmeyen annesinin mahsur kaldığını paylaştığı videoyla duyurmuştu.

Yayınlanan videoda Çalışan, şunları söylemişti:

"Bak ben İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın 3. büyük havalimanı dedikleri yerde, ben 2 buçuk saattir şu gariban anamı kimseye anlatıp dışarıya çıkaramadım. Dili olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın memuru bana yardımcı olmadılar. Annem içerde 2 buçuk saattir rehin. Arab'ın, Azeri'nin, İngiliz'in dili var, annemin (Kürtçe) dili yok. Annem anlatamadı kendisini. Bu da Türkiye'nin ayıbı olsun. Hani oy isteyecekler ya bizden. Dersiniz ya kardeşim..."

Valilik Açıklama Yapmıştı

İstanbul Valiliği, Memduh Çalışan’ın anlattıklarına ilişkin açıklamada yapmış, ve 'videonun art niyetli olduğu, devletin aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı' ifadeleri kullanılmıştı.

Artıgercek