Parlamento Başkanı: Irak seçimleri için Kürtlerin birliği çok önemli

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Faiq, Irak genel seçimlerinde Kürdistan partilerinin birliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Parlamento Başkanı: Irak seçimleri için Kürtlerin birliği çok önemli

Kürdistan Parlamentosu’nda basın toplantısı düzenleyen Parlamento Başkanı Rewaz Faiq, Irak seçimlerinde, özellikle de Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgeler için Kürdistan partilerinin birliğinin çok önemli olduğunu belirtti.

Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’nın siyasi partilerle gerçekleştirdiği toplantıya değinen Faiq, “Siyasi partiler birlik içerisinde olmalı ve yeni seçim tekniğine uygun hareket etmeli” dedi.

Faiq, toplantıda Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ve Başbakanlık ile siyasi tarafların birlikteliği için diyaloğa başlama kararı aldıklarını ifade etti.

Parlamento Başkanı, “Zaman kaybetmek çıkarımıza değil” ifadelerini kullandı.

Parlamento'da siyasi partilerle yapılan toplantıda, Irak seçimlerine tüm Kürdistan partilerinin ortak liste halinde katılım göstermesi hususunda görüş birliği olduğu belirtiliyor.

Irak Parlamentosu’nda 19 Ocak’ta Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile Seçim Komisyonu üyelerinin katılımıyla yapılan oturumda, 6 Haziran 2021’de yapılması planlanan erken seçimin 10 Ekim 2021’e ertelenmesi kararlaştırılmıştı.

Öncesinde ise Irak Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Parlamento Başkanı, erken seçimin ertelenmesi için Seçim Komisyonu’yla toplantı yapmıştı.

Daha önce bazı siyasi taraflar, Irak’ın siyasi ve ekonomik durumunun seçimler için uygun olmadığını belirterek, erteleme talep etmişti.

Bazı taraflar da buna itiraz edip, erken seçimlerin belirlenen tarihte yapılmasını istemişti.