PDK: Berhem Salih Kürdistan'ı temsil etmiyor

PDK Başkanlık üyesi Eli Ewni, Berhem Salih’in Kürtlerin temsilciliğini yapmadığını söyledi.

PDK: Berhem Salih Kürdistan'ı temsil etmiyor

PDK Başkanlık üyesi Eli Ewni, Berhem Salih’in Kürtlerin temsilciliğini yapmadığını söyledi.

Kurdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) yakın bazı medya organlarında, Hoşyar Zebari’nin Berhem Salih ile ilişkilerin normalleştirilmesini istediği şeklinde haberler çıkması üzerine BasNews’e bir açıklama yapan Eli Ewni bu iddiaları yalanladı.

Ewni, YNK’den Berhem Salih ile ilgili kendilerine sadece Başkan Mesud Barzani’nin Salih’i ziyaret etmesi şeklinde bir talepte bulunulduğunu ve Başkan Barzani’nin de bu talebi geri çevirdiğini vurguladı.

PDK Başkanlık üyesi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Berhem Salih, kurduğu Adalet ve Demokrasi Koalisyonu'nu bırakmadan önce Başkan Barzani kedisiyle konuştu ve eğer Irak Cumhurbaşkanlığı için aday olacaksa destek vereceklerini ve bu konuyla ilgili YNK ile uzlaşma zemini yaratacaklarını aktardı. Ancak Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanlığı makamı için koalisyonunu ve arkadaşlarını bırakıp YNK'ye geçti."

Berhem Salih’in artık kendileri için bir öneminin olmadığını, PDK’nin ve Başkan Mesud Barzani'nin onu ziyaret etmeyeceğini söyleyen Eli Ewni, Salih’in Kürtlerin elindeki kararı Arapların eline vererek ve Kürtlerin değil diğer halkların oylarıyla Cumhurbaşkanlığı makamına erişerek Kürt ve Kürdistan’ın temsilciliği şansını yitirdiğini vurguladı.