PDK ile YNK Hükümetin ardından Kerkük konusunda da anlaştılar

PDK ile YNK'nin Kerkük konusunda da anlaşmaya vardıkları açıklandı.

PDK ile YNK Hükümetin ardından Kerkük konusunda da anlaştılar

PDK ile YNK'nin Kerkük konusunda da anlaşmaya vardıkları açıklandı.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Sözcüsü Mahmud Muhammed ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Sözcüsü Latif Şeyh Ömer, siyasi mutabakatın imzalanmasından sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan PDK Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kerkük’le ilgili sorunların çözülmesi ve Irak hükümeti için Adalet Bakanı’nın belirlenmesi konularında da anlaşıldığını vurguladı..

Her anlaşmada önemli olan hususun güven olduğunu belirten Muhammed, iki parti arasında güvenin olduğunu kaydetti.

Anlaşma maddelerinin uygulanması için ortak bir komisyonun kurulacağını ifade eden Muhammed, anlaşma maddelerinin kamuoyuna aktarılacağını belirtti.

Hükümet kurma konusunda anlaştılar

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yeni hükümet çalışmaları çerçevesinde bugün başkent Erbil'de toplandı.

Erbil'deki YNK ofisinde basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda YNK ile PDK'nin yeni hükümeti kurma konusunda anlaştığı bildirildi.

Mutabakat metni imzalandı

Anlaşmaya varılmasının ardından PDK Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile YNK Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul mutabakat metnini imzaladı.

PDK heyetinde; Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Başbakan adayı Mesrur Barzani, Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Politbüro üyeleri Hoşyar Zebari, Azad Berwari, Roj Nuri Şawes, Mahmud Muhammed ve Dilşad Şaban gibi isimler yer aldı.

YNK heyetinde ise Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Politbüro üyeleri Hakim Kadir Hemecan, Erselan Bayız, İmad Ahmed, Kubad Talabani, Cafer Şeyh Mustafa, Omer Fetah, Sadi Ahmed Pire, Latif Şeyh Omer, Adnan Heme Mine, Lahur Cengi ve Rizgar Ali bulundu.