Pentagon duyurdu: Hiroşima’ya atılandan 24 kat güçlü atom bombası yaptılar

Dünya Rusya-Ukrayna ve İsrail-Hamas savaşlarına odaklanmışken Pentagon'dan endişe yaratan bir açıklama geldi.

Pentagon duyurdu: Hiroşima’ya atılandan 24 kat güçlü atom bombası yaptılar

Pentagon ABD’nin yeni nükleer silahlar geliştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ABD’nin 1945’te Hiroşima’ya attığı atom bombasından 24 kat daha güçlü bir silah geliştirdiği belirtildi.

Pentagon, “Başkan’a başka alternatif seçenekler de sunacağız” açıklamasını yaptı. Pentagon’un halen geliştirdiği B-21 Raider savaş uçağından atılacak B61-13 isimli atım bombasının 360 kilotonluk bir tahribata yol açacağı açıklandı.

6 Ağustos 1945’te Hiroşima’ya atılan atom bombası yaklaşık 15 kilotonluk enerji açığa çıkarırken bu saldırıdan 3 gün sonra Nagazaki’ye atılan bombanın etkisinin ise 25 kiloton olduğu tahmin ediliyor.

1 milyon kişiyi öldürebilir

İngiliz medyası, geliştirilen yeni atom bombasının etkisinin çok büyük olacağını aktardı. Daily Mail’de yer alan haberde bombanın 1 milyon kişiyi öldürebileceği belirtilirken yer altındaki hedeflerin de vurulabildiğine dikkat çekildi.

Öte yandan yaklaşık 5.5 kilometre çapındaki bir alanı etkileyebilecek atom bombasının çok ciddi bir radyoaktif kalıntı bırakabileceği kayıtlara geçti.