ABD Dışişleri Bakanı'ndan Peşmerge ve DSG güçlerine övgü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, terör örgütü IŞİD’le mücadele için Peşmerge Güçlerine ve DSG’ye övgülerde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı'ndan Peşmerge ve DSG güçlerine övgü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, terör örgütü IŞİD’in bozguna uğratılmasının ikinci yıldönümünde yaptığı açıklamada, IŞİD tarafından kontrol edilen toprakların tamamının Uluslararası Koalisyon Güçleri, Peşmerge Güçleri, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Irak ordusuyla birlikte temizlendiğini söyledi.

Blinken, bu ortaklık nedeniyle Peşmerge Güçleri, DSG ve Irak güvenlik güçlerine övgülerde bulundu.

Blinken IŞİD’in bölgedeki kalıntıları üzerinde baskı uygulamak için bu ortaklarla birlikte çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

IŞİD’in “halifeliğinin” mağlup edilmesinin ardından 83 üyeli Uluslararası Koalisyonun IŞİD’in örgütlenme, saldırı planlama, istihdam ve radikalleştirme çabalarını engellemek için çalışmaya devam ettiğini belirten Blinken, “Terör örgütünün kilit liderleri etkisiz hale getirildi, kalan liderlerini de isyan hareketini önlemek ve adalet karşısına çıkartılmaları için aramaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Blinken IŞİD’e karşı savaşın ardından neredeyse 8 milyon kişinin evlerine geri döndüğünü, Koalisyonun istikrarı ve bölgedeki yaşamı yeniden tesis etmek için destek sağladığını bildirdi.

“Irak ve Suriye’deki toprakların temizlenmesinin IŞİD’le mücadelede önemli bir dönüm noktasıdır” diyen Blinken, “Ancak yine de misyonumuz tamamlanmış değil. Uluslararası Koalisyon düşmanın yok edilmesi kararlılığı konusunda hala birlik içinde; Irak, Suriye ve diğer ülkeler de bunun için mücadeleye devam edecek. ABD, Uluslararası Koalisyona ve IŞİD’in kalıcı şekilde bozguna uğratılması amacına güçlü bağlılığını sürdürüyor” şeklinde konuştu.