Peşmerge Genelkurmay Başkanı: PKK’nin faaliyet alanı Türkiye’dir, Kürdistan Bölgesi değil.

Peşmerge Genelkurmay Başkanı Tuğgenerel Cemal Muhammed Eminki, PKK’nin Peşmerge birliğinin geçtiği yola mayın döşediğini ve ardından Peşmergelere ateş açtığını söyledi.

Peşmerge Genelkurmay Başkanı: PKK’nin faaliyet alanı Türkiye’dir, Kürdistan Bölgesi değil.

Tuğgeneral Cemal Eminki, PKK’nin iddialarının aksine bölgede operasyon yapılmadığına dikkat çekerek, Peşmerge 80’inci Piyade Tugayına bağlı bir birliğinin, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kırsalındaki diğer Peşmerge birliğini ziyarete gittiği esnada yola döşenen mayının askeri araçta patlatıldığını söyledi.

Eminki, “Çemanke kasabası kırsalındaki Aşağı Berwari bölgesinde, Bebade ve Sere Kanika köyleri arasında yola döşenen mayın Peşmerge aracında patlatılmış, ardından PKK’liler tarafından ateş açılmıştır. Olayda bir Peşmerge şehit düşmüş, ikisi de yaralanmıştır. Daha sonra  olay bölgesine giden Zerevani Peşmergelerine de benzer bir saldırı yapılmıştır” dedi.

Saldırıyı “kabul edilemez” diye nitelendiren Tuğgeneral Eminki, “Belli ki PKK Kürt savaşı çıkarmak istiyor” diye konuştu.

Peşmerge Genelkurmay Başkanı Tuğgenerel Cemal Muhammed Eminki, “Kürdistan Bölgesini Peşmerge savunuyor, PKK değil. PKK’nin faaliyet alanı Türkiye’dir, Kürdistan Bölgesi değil. Gidip kendi sorunlarını Türkiye ile halletsinler, kendi tasfiye hesaplarını Kürdistan’da yapmamalıdırlar” ifadelerini kullandı.

PKK’liler, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde Hêrîş Cewher Mihemed adlı Peşmerge’yi şehit etmiş, 2 Peşmerge’yi de yaralamıştı./ Rudaw