Kubad Talabani'den Erbil-Bağdat müzakerelerine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümeti heyeti arasındaki görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

Kubad Talabani'den Erbil-Bağdat müzakerelerine ilişkin açıklama

Kubad Talabani, Bağdat'ta hükümet yetkilileri ve siyasi partilerle yapılan görüşmelerin "Çok şeffaf, ciddi ve olumlu" geçtiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Talabani, "Hükümetin Başbakanı, şahsım ve Bağdat'taki bölgesel heyet ile Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve siyasi parti liderleriyle yapılan görüşmeler son derece şeffaf, ciddi ve olumluydu” dedi.

Irak ile Kürdistan Bölgesi arasında krize neden olan bütçe payı ve ödenmeyen memur maaşları konularına değinen Kubad Talabani, "Kürdistan halkının ve özellikle memurların şunu bilmesini istiyoruz, bütçe sorununun çözülmesi için gereken bütün adımları atmaktan geri durmayacağımızın güvencesini veriyoruz” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti, Kürdistan Bölgesi ile merkezi hükümet arasındaki mali sorunları görüşmek üzere dün Bağdat'a gitti.

Kürdistan Bölgesi heyetinde Başbakan Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Ekonomi Bakanı Awat Şeyh Cenab, Bakanlar Kurulu Başkanı Omid Sabah ve Bakanlar Kurulu Sekreteri Amanc Rahim yer aldı.

Kürdistan Bölgesi heyeti Bağdat ziyareti kapsamında Nasr İttifakı Başkanı Haydar Abadi, Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Irak Ulusal İttifak Başkanı İyad Allavi ve Irak Parlamento Başkası Muhammed Halbusi ve Kanun Devleti İttifakı Başkanı Nuri Maliki ile görüştü.