PKK iki eski yöneticisinin hayatını kaybettiğini açıkladı

PKK, 1980’li yıllarda cezaevinde kalan ve çıktıktan sonra değişik kademelerde faaliyet yürüten İrfan Güler (Adil Urfa) ve Sait Üçlü’nün (Ferat Pir) geçtiğimiz Mart ayında Rojav’da yakalandıkları hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

PKK iki eski yöneticisinin hayatını kaybettiğini açıkladı

PKK’den yapılan açıklamada, “devrim romanı yazmak için” Rojava’ya giden “Adil Urfa” kod adlı İrfan Güler’in 14 Mart 2021’de “Ferat Pir” kod adlı Sait Üçlü’nün de 29 Mart 2021 tarihinde yakalandıkları hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İrfan Güler’in örgüte kuruluşundan itibaren Siverek’ten katıldığı, 1980 yılına kadar PKK Komitesi’nde Sekreterlik görevi yürüttüğü, 12 Eylül 1980 darbesi sürecinde cezaevinde yattığı ve 2000 yılından sonra tahliye olduğu belirtildi.

Sait Üçlü’nün de 1977 yılında Antep’te okurken örgüte katıldığı, 12 Eylül darbesinin ardından Urfa Hilvan’da yöneticilik yaptığı, daha sonra tutuklanıp 20 yıl cezaevinde kaldığı ifade edildi.

Aç.ıklamada, her iki ismin de cezaevinden çıktıktan sonra örgüte geri döndüğü ve dağda faaliyet yürüttükleri ifade edildi.