PKK Süleymaniye sınırında gümrük noktaları kurdu

PKK’ye bağlı güçlerin Süleymaniye kentine bağlı bazı bölgelerde gümrük noktaları kurduğu haberleri gelirken, YNK parlamenteri ise güvenlik boşluğundan kaynaklanan bu durumun kontrol altına alınması için ortak bir güç kurulacağını söyledi.

PKK Süleymaniye sınırında gümrük noktaları kurdu

BasNews’te yer alan habere göre, Pencwen ilçesi sınırında Seyranben bölgesinde gümrük noktaları kurararak geçimini kaçakçılıkla sağlayan halktan haraç aldığı, bu durumun bölgede ciddi rahatsızlıklara yol açtığı bildiriliyor.

Kürdistan Parlamentosu YNK Parlamenteri Osman Kerîm Siwar, PKK’nin halktan haraç topladığına ilişkin kendilerine bilgi geldiğini, özellikle emniyet boşluğı olan bölgelerde bu sorunun yaşandığını belirterek, “Kaçakçılık ile mücadele konusunda güvenlik boşluğunun doldurulması için ortak bir güç oluşturulması kararlaştırıldı” dedi.

YNK’li parlamanter özellikle sınır bölgelerindeki sözkonusu güvenlik boşluğunu PKK’nin doldurduğu belirterek, güvenlik boşluğunun doldurulması konusunda hükümetin bilgilendirildiğini kaydetti.

YNK Parlamenteri Osman Kerîm Siwar, “Biz sınırdaki kaçakçılık ve kaçak gümrük noktaları konusunda bir rapor hazırladık. PKK’nin gümrük aldığı yerler Kürdistan Bölgesi sınırlarıdır. Kendi parçasında bu tür çalışmalar yürtsün.  Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik haklarını ihlal etmesi kabul edilemez. Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer parçalardaki örgütler Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik hakları, güvenliğinin ve istikrarının korunması konusunda hassasiyet göstermelidir. Unutmamalıdırlar ki, Kürdistan Bölgesi olmazsa onlarda olmaz” yorumunda bulundu.