Zebari: Kürdistan referandum meselesinde büyük ilerlemeler sağladı

Zebari: Kürdistan referandum meselesinde büyük ilerlemeler sağladı

Referandum Yüksek Komisyonu Üyesi Hoşyar Zebarî, “Artık Birleşmiş Milletler ve büyük devletlerin bizim referandum konusunda ciddi oluşumuzdan ve bu konuda ciddi adımlar attığımızdan haberleri var” dedi.

Zebari, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında iki defa Kürdistan’daki referandum konusunun gündeme geldiğini ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in konudan haberdar olup referanduma karşı olmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da Kürdistan halkının referanduma gitmesinin doğal hak olduğunu söylediğini hatırlatan Zebarî, “Bunların tümü Kürdistan’ın referandum meselesinde büyük ilerlemeler sağladığının kanıtıdır. Artık Kürdistan’ın referandum konusunda ciddi olduğunu büyük devletler biliyor. Kürdistan her gün referanduma daha da yaklaşıyor” diye konuştu.

Zebarî şunları söyledi; “Biz referandumdan önce Kürdistan Parlamentosunun aktif bir şekilde çalışmalarına başlamasını istiyoruz. Bu konuda da siyasi taraflarla yaptığımız görüşmelerde ciddi gelişmeler olduğunu gördük.”