PKK, YNK’yi çok sert şekilde tehdit ediyor!

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) Türkiye İstihbarat Örgütü (MİT) ile yakınlaşmasından, son günlerde Bafil, Qubat Talabani ve Derbaz Kosret Resûl’ün ziyaretinden dolayı Kürdistan İşçi Partisi (PKK) YNK’yi sert bir şekilde tehdit etmeye başladığı belirtiliyor.

PKK, YNK’yi çok sert şekilde tehdit ediyor!
Foto:Peyamakurd

Basnews’in ulaştığı bilgilere göre, özellikle Kerkük ihaneti ve iç çatışmalar sonrasında YNK’nin kendi iç problemleriyle uğraşmasından faydalanan PKK Süleymaniye kentinde hem açık hem de gizli bir şekilde örgütlenmeler sağladı ve her an YNK’yi tehdit edebilecek duruma geldi.

PKK’nin Süleymaniye’deki örgütlenmesinden endişelenen YNK’nin Türkiye ile yakınlaşmaya çalıştığı, bu nedenle YNK Eşbaşkanı Bafil Talabani, Qubat Talabani ile Derbas Kosret Resûl’ün Türkiye’ye giderek MİT yetkilileriyle görüştüğü, ilişkilerin normalleşmesini talep ettikleri ve her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirttikleri dillendiriliyor.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan PKK’nin Kürdistan Bölgesi Örgütü Tevgera Azadi Eşbaşkanı Mihemed Ebdula, YNK’li yetkililerin Türkiye ziyaretinin amacının ne olduğunu, resmi olarak bilmediğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin her ülkeyle veya komşu ülkelerle diplomatik ilişkiler kurmasının gayet normal olduğunu söyleyen Ebdula açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Hükümet haricinde bir partinin kendi başına başka devletlerle resmi olmayan görüşmeler yapması, özellikle şu an Kürdistan Bölgesi topraklarına saldıran Türkiye ile bunun yapılması ahlaki değildir.”

YNK ile Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ihtimaline ilişkin de Tevgera Azadi Eşbaşkanı şu husuları dile getirdi: “Halen bu konuda net değiliz. Öncelikle YNK’nin tavrını göstermesini bekliyoruz. Onların tavrına göre bizde tavrımızı netleştireceğiz.”