Liderlerden Kinyaze İbrahim’in vefatı nedeniyle taziye mesajları

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Prof. Dr. Kinyaze İbrahim Mirzoyev’in vefatı nedeniyle birer taziye mesajı yayımladı.

Liderlerden Kinyaze İbrahim’in vefatı nedeniyle taziye mesajları

Başkan Mesud Barzani, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Eski Sovyetler Birliği Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kinyaze İbrahim Mirzoyev için yayımladığı mesajda, “Kürt akademisyen ve Eski Sovyetler Birliği Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kinyaze İbrahim Mirzoyev’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Prof. Dr. Mirzoyev, Kürt diasporasının örgütlenmesi ve güçlenmesinde belirgin bir rolü olan vatanseverdi” dedi.

Mirzoyev’in bilimsel ve edebi çalışmaları ile Kürtlere büyük hizmetlerde bulunduğunu vurgulayan Başkan Barzani,  “Dr. Kinyaze İbrahim Mirzoyev’in ailesine, yakınlarına, Eski Sovyetler Birliği Kürt Dernekleri Federasyonu üyelerine ve Kazakistan’da yaşayan Kürtlere başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah’tan merhumu cennetiyle mükâfatlandırmasını ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de Twitter hesabından yayımladığı mesajda, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

 

Başbakan Mesrur Barzani de yayımladığı mesajda, İbrahim Mirzoyev’in ölüm haberini büyük bir üzüntüyle aldığını belirterek, “Prof. Dr. Kinyaze İbrahim Mirzoyev, vatanperver bir şahsiyet, ünlü bir yazar ve aydındı. Kürt kültürü, dili ve edebiyatına büyük hizmetlerde bulundu” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Kürt Birliği Başkanı Kinyaze İbrahim Mirzoyev, Covid-19 nedeniyle dün tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.