Peşmerge Bakanlığı: Bu milletin ve savaşçılarının kutsal bayrağına saygısızlık edilmesini şiddetle kınıyoruz

Peşmerge Bakanlığı, Bağdat'taki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) binasının ateşe verilmesini ve Kürdistan Bayrağı’nın yakılmasını şiddetle kınayarak, Irak hükümetini ciddi bir soruşturma başlatmaya çağırdı.

Peşmerge Bakanlığı: Bu milletin ve savaşçılarının kutsal bayrağına saygısızlık edilmesini şiddetle kınıyoruz

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail adına yapılan açıklamada, “Bu milletin kahraman Peşmergeleri ve savaşçılarının kutsal bayrağına saygısızlık edilmesini şiddetle kınıyoruz” denildi.

“Kürdistan Bayrağı Kürt ulusal direnişi, barışı inşa etme ve bütünleşmenin sembolüdür” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir partiye yönelik yapılan saldırılar ve ardından Kürdistan Bayrağı’nın yakılması açık bir mesajdır ki; siyasi çatışmalara ve gerilimlere bir an önce son verilmeli. Kutsal değerleri kurumak için Kürdistan’ın bütün siyasi parti ve hareketlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor.”

Peşmerge Bakanlığı, Bağdat hükümetinden ülkede demokratik değerlerin ve toplumsal barışın korunmasını tehlikeye atan bu tür ihlalleri ciddi bir şekilde araştırmaya çağırdı.

Açıklamada, “Kürdistan'ın kutsal bayrağına yönelik şiddet kabul edilemez ve saldırganlar bir an önce adaletin önüne çıkarılmalıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Peşmerge Bakanlığı olarak, endişelerimizi dile getiriyor ve Kürdistan'ın Peşmerge Gü.leri olarak her zaman kutsal Kürdistan Bayrağı’nı ve kutsal topraklarının koruyucusu olduğumuzu ve onları gözümüz gibi koruyacağımızı beyan ediyoruz” ifadesine yer verildi.

Bugün sabah saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran destekli Haşdi Şabi yanlılarıı, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) binasını ateşe vermiş, Kürdistan Bayrağı’nı yakmışlardı./ K24