Erbil'de sel felaketi: 8 kişi hayatını kaybetti

Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de dün geceden beri etkili olan yağış sele yol açtı. Erbil’in Dara Tu nahiyesinin 3 mahallesinde yaşanan sel felaketinde şu ana kadar 7 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. 1 kişi de yıldırım çarpası sonucu yaşamını yitirdi.

Erbil'de sel felaketi: 8 kişi hayatını kaybetti

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Erbil’in birçok noktasında kuvvetli sağanak nedeniyle sel meydana geldiği belirtildi.

"Sel felaketinde can kaybı var"

Yaşanan felaket ile ilgili Sivil Savunma Müdürlüğü, ekiplerinin gerekli tüm önlemleri alma ve vatandaşlara yardım etme çabası içinde olduğunu duyurdu.

Son gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Erbil Valisi Umed Xoşnaw, kuvvetli sağanak nedeniyle meydana gelen selde can kaybı olduğunu bildirdi.

Bölgelere kolaylıkla girilemiyor, halk yardım etmeli

Ayrıca Vali Xoşnaw açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Allah Erbil ve Kürdistan’ı korusun. Gece saat 4 sularında kuvvetli sağanağın sebep olduğu sel vatandaşlarımızın yaşamlarını oldukça etkiledi. Büyük hasarlara neden olan selde can kaybı da vardır. Tüm ekipler görev başında ama sel olan bölgelere kolaylıkla giremiyorlar. Halk da yardımcı olmalı. Allah vatandaşlarımızı korusun.”

Ayrıca ilk belirlemelere göre Xoşnaw, dün gece saatlerinde başlayan kuvvetli sağanağın neden olduğu selde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.