PKK'li denilerek fişlendi, 10 yıllık AK Parti'li çıktı

CHP'li adayın 'PKK'li denilen ağabeyi konuştu: Ben AK Partiliyim ve seçimde görevliyim.

PKK'li denilerek fişlendi, 10 yıllık AK Parti'li çıktı

CHP'li adayın 'PKK'li denilen ağabeyi konuştu: Ben AK Partiliyim ve seçimde görevliyim.

 Hükümete yakın medyada istihbarat fişlerine dayanılarak “CHP listesindeki PKK’lılar” diye yayınlanan isimlerden Fevzi Ala’nın ağabeyi Haydar Ala hakkındaki iddialara yanıt verdi. Ala, AK Partili olduğunu ve 31 Mart’taki seçimde görev yapacağını söyledi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, “Bakın şu seçim skandallarına” başlığıyla yayımlanan yazısında, “Seçimlerle ilgili ilginç gelişmeler oluyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerde, CHP ve İYİ Parti’den belediye başkan ya da belediye meclis üyeliğine aday yapılanların bölücü terör örgütüyle bağlantıları ortaya konulmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

Öztürk yazısında, Haydar Ala’nın şu sözlerini aktardı: “Ne benim, ne de kardeşim Fevzi’nin PKK ile en ufak bir ilişkimiz yok. Muhtar olduğum dönemde bunları yakalattığımız zaman, mutlaka bizlere iftira atarlar, kendilerine yardımcı olduğumuzu söylerlerdi. Bu bir taktikti. 20 yıl önceki olayla kardeşimi de, beni de PKK’lı gösteriyorlar. Kardeşim bir karakol yüzü bile görmemiştir. Aday olunca bunların karşısına çıkarılması hiç yakışık almıyor. Üstelik o CHP’li, ben AKP’liyim.”

Muş, Varto'da kayıtlı üye

Öztürk, Fevzi Ala’nın 2002 yılında CHP’ye üye olduğunu, Haydar Ala’nın hâlâ  AKP’nin Muş-Varto ilçe başkanlığının kayıtlı üyesi olduğunu belirtti.

Öte yandan Öztürk, 31 Mart’ta yapılacak seçimde de AKP tarafından seçim kuruluna verilen listede Ala’nın, Gölyayla Köyü Onpınar İlkokulu’nda AK Parti’nin sandık görevlisi olarak yer aldığı bilgisini paylaşarak, “Seçim Kurulu Başkanı Hakim Emel Dulkadir Çelebi’nin düzenlediği 5 Mart 2019 tarihli belgede de bu kişinin AKP tarafından görevlendirildiği yazılı. Fazla söze ne gerek var? Şu anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı’na, İçişleri Bakanı’na bile yanlış bilgiler veriliyor. İçişleri Bakanı da, gerekli araştırmayı yapmadan bunları açıklıyor. Fevzi Ala’ya bir özür borcunuz yok mu?” diye sordu.

10 yıldır Cumhurbaşkanı'mlayım

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Miting alanında bir kişi, ben PKK’lıyım diyerek provokasyon yaptı” dediği seçmenin videosunu paylaştı.

​Videoda açıklamalarda bulunan kişi, “Bakan konuşmasında CHP İzmir belediye meclis üyeleri arasında PKK’lıların olduğunu söyledi. Bunların zihniyeti belli, bunlara oy verenler de aynı zihniyeti taşıyorlar, deyince ben de CHP’ye oy veren arkadaşlarım ve akrabalarım olduğu için her CHP’ye oy veren PKK’lıysa ben de PKK’lıyım diyerek tepki göstermek istedim. PKK’ya karşı bir sempatim elbette yok. Bakanın sözlerine karşı ben böyle konuştum” dedi.

Cebinden bir belge çıkaran kişi, 10 yıldır AKP’nin üyesi olduğunu söyledi ve “Sayın bakanım biz kimin kimlerle kol kola gezdiğini biliyoruz. Ben 10 yıldır cumhurbaşkanımla kol kola yürüdüm” ifadelerini kullandı.