PSK: Rojava Özerk yönetiminin Rûdaw'ı yasaklanmasını kınıyoruz!

PSK, Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolü altındaki bölgelerde gazetecilere yönelik ihlallere ve siyasi partilere yönelik saldırılara dikkat çekerek Rûdaw Medya Grubu’nun çalışmalarının yasaklanmasını kınadı.

PSK: Rojava Özerk yönetiminin Rûdaw'ı yasaklanmasını kınıyoruz!

Rojava Özerk Yönetimi, kontrolü altındaki bölgelerde Rûdaw Medya Grubu’nun tüm faaliyetlerini yasaklama kararı almıştı.

Kürdistan Sosyalist Partisi (Partiya Sosyalist a Kurdistanê - PSK), yazılı bir açıklama ile yasak kararını sert bir dille kınadı.

“Bu, medya ve gazetecilere yönelik ilk saldırı değil” denilen açıklamada, “Daha önce de bu tür anti-demokratik uygulamalar olmuş, özellikle de Rûdaw ve Rûdaw çalışanları bu tür saldırıların hedefi olmuştu. Rojava’da bir süredir insan hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılar sürüyor. Özellikle de basın özgürlüğü gittikçe sınırlandırılıyor” denildi.

Daha önce sivil aktivistler ile siyasi partilere yönelik bu tür saldırıların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Rûdaw çalışmalarının yasaklanması medya özgürlüğünün ihlali, enformasyon hakkının engellenmesidir. Rûdaw’ın yasaklanması ile hak ve özgürlüklere yönelik diğer anti-demokratik saldırıları sert bir şekilde kınıyor, Özerk Yönetimden bir an önce bu yaklaşıma bir son vermesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.