ENKS, Rojava’da gazetecilerin kaçırılmasını ve medya kuruluşlarının çalışmalarının engellenmesini kınadı

ENKS Genel Sekreterliği, Rojava’da gazetecilerin kaçırılmasını ve medya kuruluşlarının çalışmalarının engellenmesini kınayan bir açıklama yaptı.

ENKS, Rojava’da gazetecilerin kaçırılmasını ve medya kuruluşlarının çalışmalarının engellenmesini kınadı

Gazetecilerin Demokratik Birlik Partisi (PYD) yönetimi tarafından kaçırılmasındaki amacın medyayı susturmak ve yenilgiyi örtbas etmek için yapıldığı belirtilen açıklamada, “Dün gece PYD bağlantılı silahlı bir grup Yekiti Medya muhabiri Bawer Mela Ehmed’in evine baskın düzenledikten sonra bilinmeyen bir yere kaçırdı” denildi. 

ENKS açıklamasında, aynı silahlı kişilerin dün gece de ARK TV muhabiri Sabri Faxri'nin evine baskın düzenleyerek telefonuna el koyup o da bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtti.

Gazetecilerin kaçırılması ve medya çalışanlarının engellenmesini kınayan ENKS, yönetimin medyayı susturmaya çalışmasının, başarısızlığını örtbas etmek için olduğunu kaydetti.    

PYD'nin bu politikalarla bölgeyi büyük tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını belirten ENKS, bu durumun göçe sebep olduğunu belirtti.

ENKS ayrıca, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'a bu ihlalleri sona erdirmeye, tüm gazetecileri ve medya kuruluşlarını serbest bırakmaya ve medya kuruluşlarının özgürce çalışmasına izin vermeye çağırdı.