PYD’li Aldar Halil: Diyalog ve müzakerelere hazırız

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Halil, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Rojava Özerk Yönetimi’ne yönelik sözlerine tepki göstererek, “Esad’ın konuşması sertti ve Suriye’nin sorunlarının çözümünden bahsetmedi. Bir kez daha çözüm için en iyi yolun diyalog ve müzakere olduğunu söylüyoruz” dedi.

PYD’li Aldar Halil: Diyalog ve müzakerelere hazırız

Kamışlo'da “Rojava Devrimi”nin 9’uncu yıl dönümü vesilesi ile bir tören düzenlendi.

Törende konuşan PYD yetkilisi Aldar Halil, Beşar Esad’ın başkanlık yemini töreninde isim vermeden Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik sözlerine yanıt verdi.

Esad’ın sözlerine tepki gösteren Halil, “Doğrusu Suriye krizinin çözülmesi için Esad’ın sorunların çözüme kavuşturulması ve Suriye halkının bütün bileşenleriyle bir araya getirmeye yönelik bir tutum almasını bekliyorduk. Ama maalesef çözümden bahsetmediler ve ayrıca sert sözler sarfetti. Fakat buna rağmen diyalog ve müzakerelere hazırız. Suriye ve Suriyelilerin geleceği çözüme yaklaşma ciddiyetine bağlıdır”

Halil, “En iyi çözüm sert açıklamaların aksine demokratik bir proje üzerinde anlaşarak Suriye’nin birliğini korumak için diyalog ve müzakerelerin tercih edilmesidir” diye konuştu.

Törene katılan bir vatandaş ise, Kürtler olarak meşru haklarına kavuşmak istediklerini ve 4 milyon Kürt’ün haklarından mahrum olduğunu söyledi.

Beşar Esad, başkanlık yemini töreninde isim vermeden DSG’ye sert sözlerle yüklenmişti.

/Rudaw