Rahmi Turan: Davutoğlu ve Babacan'ın partilerine bir yenisi daha ekleniyor

Rahmi Turan: Davutoğlu ve Babacan'ın partilerine bir yenisi daha ekleniyor

Gazeteci Rahmi Turan, "Davutoğlu ve Babacan'ın partilerine, bir yenisi daha ekleniyor" diyerek yeni bir parti kurulacağını iddia etti. Turan, yeni parti kurma hazırlıklarında olan ismin ise Rifat Serdaroğlu olduğunu belirtti.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi'nin ardından gözler Ali Babacan'a çevrildi. Yeni parti kurma hazırlıklarında sona gelen Babacan'ın da önümüzdeki günlerde parti kuruluşunu ilan etmesi bekleniyor. Davutoğlu ve Babacan cephesindeki gelişmelerin ardından siyaset kulisleri hareketlenirken, Gazeteci Rahmi Turan, Sözcü Gazetesi'ndeki bugünkü yazında dikkat çeken bir iddiayı kaleme aldı.

Yeni Bir Parti Daha Kuruluyor

Köşesinde yeni bir parti daha kurulacağını duyuran Turan, "Davutoğlu ve Babacan'ın partilerine, bir yenisi daha ekleniyor" dedi.

Turan, bu yeni parti çalışmalarını "Çoban Ateşi Hareketi" olarak nitelendirdirken, "Demokratik merkezde bir parti olacak ve Türk siyasetine yeni bir soluk getirecek" ifadelerini kullandı.

Turan, yeni parti hazırlıklarına başlayan ismin ise ANAP ve DYP dönemlerinde bakanlıklar yapan Rifat Serdaroğlu olduğunu duyurdu.