SMO’nun çatı örgütünden Rojava itirafı

SMO’nun çatı örgütünden Rojava itirafı

Türkiye tarafından desteklenen Suriye Milli Ordusu (SMO) gibi birçok cihatçı grubun dahil olduğu çatı örgütü Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Ukab Yahya, silahlı grupların Rojava’da ihlallerde bulunduğunu ancak durumun abartıldığını söyledi.

İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Başkan Yardımcısı Ukab Yahya, Kurdistan 24 muhabirinin Serekaniyê’de insan hakları ihlallerinin yaşanıp yaşanmadığına dair bir sorusuna verdiği yanıtta, ihlallerin yaşandığını kabul ederek, “Şüphesiz ihlaller var. Ancak PYD medyası bunu büyütüyor. Biz o bölgenin istikrarı ve halkın dönüşü konusunda kararlıyız” dedi.

“Abartıldığını” iddia ettiği insan hakları ihlalleri ile ilgili araştırmaların yapıldığını ve bu doğrultuda görevlendirilen özel bir mahkeme olduğunu da kaydeden Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Ukab Yahya, “Bizim için önemli olan Suriye vatandaşlarıdır. Kürt, Arap ve Süryani olması fark etmez” ifadelerini kullandı.