"Referanduma açıkça karşı durabilecek demokratik hiçbir ülke yok"

"Referanduma açıkça karşı durabilecek demokratik hiçbir ülke yok"

Brüksel’e giden heyette yer alan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Hoşyar Zebari, referandum için dünyanın önemli başkentlerini ziyaret edeceklerini, referanduma açıkça karşı durabilecek demokratik hiçbir ülke olmadığını söyledi.

Başkan Mesud Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti, yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunuyor.

Rûdaw'a konuşan Hoşyar Zebari, referandum için önemli başkentleri ziyaret edeceklerini belirterek, uluslararası merkez ve kuruluşların desteğiyle referandumun şeffaf, güvenilir ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesini amaçladıklarını, Avrupa Parlamentosu (AP), Belçika hükümeti yetkilileri, parlamentodaki partilerin grup başkanları ve AP'nin dışilişkiler komisyonuyla da görüşeceklerini belirtti.

“Referanduma açıkça karşı durabilecek demokratik hiçbir ülke yok” diyen Zebari, “Görüşmelerde IŞİD sonrası dönem dile getirilecek. Referandumun desteklenmesi için açık bir mesaj ileteceğiz. Sonuçların olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

"Avrupalı ülkeler, Kürtlerin başına gelen felaketlerin bir kısmından sorumlu"

Avrupalı ülkelerin, Kürtlerin başına gelen felaketlerin bir bölümünün sorumlusu olduğunu kaydeden Zebari, “Şimdi onların ahlaki sorumlulukları var, bu yüzden temaslara Avrupa'nın kalbinden başladık” diye konuştu.

KDP'li yetkili, Kürdistan Bölgesi'nden bir heyetin komşu ülkeleri ve Washington, Moskova, Pekin, Londra, Paris gibi önemli ülkelerin başkentlerini ziyaret edeceğini ifade etti.