Rojavalı siyasetçi: PKK, DSG'yi baskı altına almak için ENKS ofislerine saldırıyor

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge Güçleri’ne saldırısı, şiddet olaylarını yönlendirmesi ve ENKS’nin Rojava’daki ofislerinin hedef alınması Kürtlerin gündemindeki yerini koruyor. Rojavalı siyasetçi Fewaz Mehmûd’a göre PKK, Kürt birliği görüşmelerini zor sokmak, DSG’yi baskılamak amacıyla bu saldırını gerçekleştiriyor ve PKK’nin bölgedeki bazı devletlerin planını uyguluyor.

Rojavalı siyasetçi: PKK, DSG'yi baskı altına almak için ENKS ofislerine saldırıyor

Son döndemdeki PKK’nin saldırılarını değerlendiren Rojavalı siyasetçi Fewaz Mehmûd, “PKK, Kürdistan Bölgesi Peşmergesi’ne saldırıyor. Süleymaniye’de kışkırtıcılık yapıyor. ENKS’nin ofislerini kurşunluyor, ateşe veriyor. Bu tür saldırılar ile HSD’yi baskılıyorlar ve onları da çıkmaza sokuyorlar” dedi.  

Fewaz Mehmûd, Kürt-Kürt diyaloğunun sonuçlanması için de HSD’nin üzerinde büyük bir baskı olduğuna dikkat çekerek, “PYD’de içindeki bazı kesimler bu anlaşmanın yapılmasına karşılar. Mazlum Abdi’nin bu projesini bahane derek ENKS ofislerine saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu saldırıların bölgedeki bazı devletlerin talimatları ve çıkarı temelinde yapıldığını kaydeden Fewaz Mehmûd, “ABD’nin yeni başkanın İran’a karşı atacağı adımların önünü alma amaçlı bölgede karışıklık çıkarılıyor. Sadece Süleymaniye değil tüm Kürdistan Bölgesi hedefte” yorumunda bulundu.

Rojavalı siyasetçi Fewaz Mehmûd, “Artık önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceği yeni ABD yönetimi ve kurulacak dengelere kalmış durumda. Acaba Kürtlerin rolü ne olacak? PKK’nin Rojava’dan çıkmaya zorlayacaklar mı? Ya da eski yönetim gibi mi yapacaklar? Göreceğiz” dedi.