Robert Ford: ABD, Türkiye'ye 'güvenli bölge'de yeşil ışık yakmadı

Robert Ford: ABD, Türkiye'ye 'güvenli bölge'de yeşil ışık yakmadı

ABD'nin Suriye'deki son Büyükelçisi Robert Ford, “Güvenli Bölge”nin oluşturulmasına yönelik Washington ile Ankara arasında tam olarak anlaşmanın sağlanmadığını belirterek, ülkesinin Türkiye’ye “yeşil ışık” yakmadığını söyledi.

Rûdaw TV’de “Rojava” bültenine Skype ile bağlanan Robert Ford, ABD ile Türkiye arasında yaşanan “güvenli bölge” görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Robert Ford, “Anlaşmaya yönelik ayrıntılar henüz şeffalık kazanmış değil. Bazı kasabaların söz konusu bölgenin içine gireceğinden dolayı, ‘güvenli bölgede’ güvenliğin sağlanmasına yönelik anlaşma henüz tam olarak yapılmadı” dedi.

Ford, “güvenli bölgenin” tamamiyle Türkiye tarafından sağlanması konusunda Washington’un Ankara’ya “yeşil ışık” yakmadığını söyledi.

Türkiye’nin tek başına “güvenli bölgeyi” kuramayacağını belirten Robert Ford, ABD’nin kara güçlerinin yanı sıra hava güçleriyle de bölgede varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Ford, “Aksi bir durumda iki ülke gücünün karşı karşıya gelme olasılığı var ve iki tarafta böyle bir durumun yaşanmasını istemiyor” diye konuştu.