Rojava’da ENKS ofisine silahlı saldırı

Rojava’nın Dirbesiyê ve Qamişlo kentlerinde ENKS ofislerine kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı gerçekleştiği bildirildi.

Rojava’da ENKS ofisine silahlı saldırı

ENKS’nin Qamişlo ve Dirbesiyê ofisleri bugün kurşunlar ile molotof kokteylerinin hedefi oldu.

Suriye- Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) üyesi Beşar Amin, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Dirbesiyê ofislerine silahlı saldırı olduğunu duyurdu.

 Beşar Amin yaptığı açıklamada “Kimliği belirsiz kişiler, Dirbesiyê'deki ofisimize silahlı saldırı düzenledi. Saldırı düzenleyen grup  PDK-S başkan yardımcısının ve danışmanı Eşref'in arabasını ateşe vermeye çalıştı. Üyemizin evine ve aracına molotof kokteyli saldırı düzenlendi.Yangın, herhangi bir maddi hasar olmaksızın söndürüldü" dedi.

Amin ayrıca söz konusu grubun  Dirbesiyê'deki  ENKS ofisine silahla ateş açtığını, kurşunların ofisin mobilyalarına çarptığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

PDK-S’li Amin, Qamışlo şehrinde de ofislerine yönelik benzer bir saldırının olduğunu kaydetti.

Beşar Amin, saldırıları “korkakça ve şüpheli” olarak tanımlayarak, saldırıların Kürtler arası müzakere sürecini sabote etme amaçlı gerçekleştiğini, ancak bu amaçlarının gerçekleşmeyeceğini dile getirdi.