ABD ve Rusya, Rojava operasyonuna izin vermeme konusunda anlaştı

Suriye’nin Geleceği Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Mısır Temsilcisi Ali Nawaf el-Asi, ABD ve Rusya'nın Türkiye'nin Rojava’ya girmesine izin vermeme konusunda anlaştıklarını söyledi.

ABD ve Rusya, Rojava operasyonuna izin vermeme konusunda anlaştı

Ali Nawaf el-Asi Rûdaw'a yaptığı açıklamalarda, "Türkiye Hükümeti’nin operasyon tehditlerinin iç siyasete yönelik mesaj olduğunu" söyleyen Ali Nawaf el-Asi; "Türkiye gerçekten bir krizde. Birçok iç sorunu var. Ancak son zamanlarda ABD’den önemli kazanımlar elde etti. Bu başarılardan vazgeçmeye hazır değil özellikle de şu anda. Sanırım Suriye'nin Kuzeyi'ne (Rojava) ve doğusuna yönelik bu saldırı tehdidi daha çok Türkiye'nin içine yönelik bir mesajdır” ifadelerini kullandı.

ABD ve Rusya'nın Türkiye'nin Rojava’ya girmesine izin vermeme konusunda anlaştıklarını savunan Ali el-Asi şöyle devam etti:

“ABD'nin bu izni Türkiye'ye vereceğine ve Rojava'ya geçmesine göz yumacağına  inanmıyorum. Tükiye’nin olası operasyonu Rusya'ya da büyük zarar verecektir. Rusya, Türkiye'nin Serê Kaniyê ve Girê Spî'ye geçişinden fayda görmedi, Rusya çok zarar gördü. Türkiye kuzeybatı Suriye'deki anlaşmalara uymadı. Özellikle İdlib ve ‘güvenli bölgelerde’. Bu nedenle ABD ve Rusya bugün Türkiye'nin Rojava'ya geçmesine izin vermeme konusunda anlaşmışlar.”