Rojava’da Newroz kutlamaları: Newroz ateşi Demirci Kawa gibi tiranları yıkacak

Rojava’da on binlerce kişi Newroz'u kutladı. Kamışlo, Cezire, Amude, Girkê Legê, Çil Axa, Kobani ve Dêrik’te bir araya gelen on binlerce kişi, Kürdistan'ın bayrakları ve rengarek süsleriyle bayramın tadını çıkardı.

Rojava’da Newroz kutlamaları: Newroz ateşi Demirci Kawa gibi tiranları yıkacak

Kamışlo’da kutlamalara katılan PDKS Politbüro üyesi Abdulkerim Muhammed, “İnşaallah halkımız için barış ve huzur gelecek. Newroz ateşi Kürtler için güzellik olacaktır. Ateşle birlikte zulüm de sona erecek. Newroz ateşi Demirci Kawa gibi tiranları yıkacak” dedi.

Özgürlük ve sevgi günü anlamına da gelen Newroz Bayramı'na Kürt halkıyla birlikte Kamışlo’da Hristiyanlar da katıldı.

Süryani Demokratik Örgütü lideri Gabriel Muşe, "Suriye Asuri halkı adına bugün buradayız. Kürt kardeşlerimizin Ramazan Bayramı'na yaklaşan ulusal bayramları Newroz'u kutlamak için buradayız” diye konuştu.

Kamışlı'nın batısındaki Himo köyündeki Newroz kutlamalarına siyasiler, aydınlar ve sanatçılar katıldı.

Keşke'deki Newroz kutlamalarının organizasyon komitesinden Hamrin Remezan, “Bugün halkımızı  bu özgürlük azusu içinde görmekten çok mutluyuz. Herkes eğlence ve heyecanla hazırdı. Önümüzdeki yılların daha iyi geçmesi dileğiyle” dedi.

Kamışlo'da genç-yaşlı, erkek-kadın bu yılki Newroz'u şarkılar, halaylar, eğlence ve neşe ile kutladı.

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Oso, “Newroz'u halkımızla birlikte kutluyoruz. Milletimiz Newroz'u sevinç ve mutlulukla kutluyor. Halkımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Cezire’de de bu yılki Newroz, büyük beklentiler ve coşkuyla kutlandı. /Rudaw