Rosneft sözcüsü, Rus petrol şirketinin IKYB ile anlaşmasının detaylarını anlattı

Rosneft sözcüsü, Rus petrol şirketinin IKYB ile anlaşmasının detaylarını anlattı

Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in basın sözcüsü Mihail Leontyev, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumunda (SPIEF) Russia Today (RT) televizyon kanalına Rosneft ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), hidrokarbon arama ve üretimi alanında işbirliklerinin genişletilmesi konusunda birçok anlaşmaya imza attıklarını aktardı.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde RT’ye konuşan Leontyev, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşmesi öncesinde Rosneft şirketi, IKYB ile üretim, ticaret, lojistik ve altyapı geliştirme taahhüt anlaşmalarından oluşan bir paket imzaladı” ifadelerini kullandı.

Rosneft sözcüsü, şirket için karlı olan büyük bir teslimat kontratı imzaladıklarını, buna göre Rosneft’in IKYB’den Türkiye’ye uzanan büyük petrol boru hattına 3/2 erişim hakkına sahip olacağını aktardı.

Leontyev, bunun 20 yıllık uzun vadeli önemli bir kontrat, stratejik bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

Rosneft basın dairesinden verilen bilgiye göre yeni anlaşmalarla şirket, 45 milyar varil petrol ve 5,66 trilyon metreküp gaz rezervlerini çıkarma potansiyeli taşıyan küresel enerji pazarının en çok gelişme perspektifi bulunan bölgelerden birine girmiş oldu.