Rus askeri konvoyu YPG eşliğinde Kamışlo'daki hava üssüne konuşlandı

Rus askeri konvoyu YPG eşliğinde Kamışlo'daki hava üssüne konuşlandı

Rus medyasında yer alan haberlerde Rojava'daki Kamışlo üssündeki Rus askeri varlığının güçlendirildiği bildirildi. Kaynaklara göre Rus askeri polisinin zırhlı araçlardan oluşan konvoyu YPG eşliğinde Ayn İsa kasabasından Kamışlo’daki Rus hava üssüne geçti.

Söz konusu haberlere göre Moskova, Rojava-Türkiye arasındaki sınır bölgelerinde Rus devriyelerini düzenlemek için önemli bir başlangıç ​​noktası haline gelen söz konusu üsteki askeri varlığını güçlendirmeye devam edecek.

Rusya, hava üssüne daha önce helikopterler göndermiş, olası güdümlü füze saldırılarından korumak için kısa menzilli Pantsir Hava Savunma Sistemi de konuşlandırmıştı.

Rus askeri polisi daha önce söz konusu hava üssünün devriyelere eşlik eden helikopterler için kullanılacağını da duyurmuştu.

Hmeymim Üssü’nden bölgeye helikopter uçuşu beş saat sürdüğü için bu yeni üs Rojava'da Rus devriye çalışmalarının genişlemesine katkıda bulunuyor.

Kaynaklara göre Rus askeri varlığı son zamanlarda Kamışlo’da olduğu gibi Moskova'nın daimi ikamet için hazırlanması yönünde altyapı kurmadan bu ve diğer bazı hava üslerinde genişliyor.