YPG, Rakka sonrası hedefleri için asker alımlarını hızlandırdı

YPG, Rakka sonrası hedefleri için asker alımlarını hızlandırdı

KrdNews

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Bürosu yayınladığı bir raporla Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Rojava'da asker alımlarını hızlandırdığını açıkladı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi tarafından yayınlanan raporda, özellikle Rojava bölgesi olmak üzere Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) denetimi altına altındaki alanlarda bulunan etnik köken ve dini inanç ayrımı yapılmaksızın 18-30 yaş arası tüm erkeklerin silah altına alındığı belirtildi.

Özellikle Cizire, Kobani ve Efrin Kantonlarında asker alımlarının yoğunlaştığını belirten BM’ye Rakka Operasyonu ve ardından Afrin’de yükselen gerilimin ardından Kanton yönetimleri zorunlu askerlik yasalarını yürürlüğe koydu. Zorunlu asker yapılanların çoğu cepheye gitmek yerine yedek ordu bünyesinde görev yapmaktalar. Bununla birlikte Rakka’da IŞİD’in temizlemesinin ardından yedek askerlerin yeni ve taze bir kara gücü olarak IŞİD’in şu anki defacto başkenti Deyrezzor bölgesine sevk edileceği bildirilmekte.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi tarafından yayınlanan raporda ek olarak askere alınan 18-30 yaş aralığındaki erkekler arasında Suriye İç Savaşında yerinden olmuş ve kamplarda barınan kişilein de olduğu açıklandı.

Birleşmiş Milletler ofisinden yapılan açıklamanın yanı sıra bölgeden gelen doğrulanmış bilgilere göre 13 yaşındaki bir YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği belirtildi. Afrin Kantonu’nun güneyinde yer alan Der Siman bölgesine yönelik dün gece gerçekleşen Özgür Suriye Ordusu saldırısında 13 yaşındaki Mohammed Izzadin Karami adlı YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği öğrenildi.