Saadet’in ‘Erdoğan karşıtı’ videosunda Başkan Barzani’nin yer alması tepkiyle karşılandı

Saadet Partisi’nin hazırladığı Erdoğan karşıtı videoda Başkan Mesud Barzani’nin yer alması tepkilere yol açtı.

Saadet’in ‘Erdoğan karşıtı’ videosunda Başkan Barzani’nin yer alması tepkiyle karşılandı

Saadet Partisi’nin resmi Twitter hesabında yayımlanan video, partinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın “Erdoğan’a gelince...” sözleriyle başlıyor ve videoda Erdoğan’ın Beşar Esad ve Fethullah Gülen gibi kişilerle görüşmelerinden görüntüler yer alıyor.

Videoda, Erdoğan’ın Fethullah Gülen, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ABD Eski Başkanı Donald Trump ve ABD Başkanı Joe Biden’ın da aralarında bulunduğu çeşitli liderlerle verdiği “samimi” pozlar yer alıyor.

Söz konusu videoda, Başkan Barzani ve Şivan Perwer'in, dönemin Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Diyarbakır'a gittikleri 16 Kasım 2013 tarihli görüşmeden görüntülere de yer veriliyor.

Erdoğan’ın dış ilişkilerinin “hedeflendiği” videoda Başkan Barzani’ye de yer verilmesi sosyal medyada, çeşitli tepkileri beraberinde getirdi.

Videoya tepki verenlerden biri olan AK Parti eski milletvekillerinden Ahmet Faruk Ünsal, “Bu reklam filminizde brêz Mesud Brzanî’yi niye zararlı adamlar kategorisinde göstermişsiniz.?” ifadeleriyle Başkan Barzani’nin “zararlı adamlar” arasında gösterilmesine tepki gösterdi.