Şam ve Moskova'dan Afrin Operasyonu'na yeşil ışık

Şam ve Moskova'dan Afrin Operasyonu'na yeşil ışık

Doğu Perinçek’in Vatan Partisi’nin yayın organı konumundaki Ulusal Kanal’da yer alan bir haberde, Türkiye’nin olası Afrin saldırısına Şam ve Moskova’nın da destek verdiği dile getirildi. 

Afrin için askeri yığınak ve istihbari hazırlıkların devam ettiği sırada Rusya ve Suriye ile sessiz bir koordinasyon işletildiği belirtilen haberde, Astana sürecinde şekillenen Türk Rus işbirliğinin Kürt kantonlarına karşı yeni bir ittifaka dönüştüğü ileri sürüldü.

Operasyon için son hazırlıklar sürerken Rusya’nın Afrin'deki askerlerine çekilin talimatı verdiği, Suriye yönetiminin ise Türkiye'nin Afrin harekatına sesssizlik politikasıyla yeşil ışık yaktığı dile getirilen haberde, Afrin denklemiyle ortaya çıkan askeri saflaşmanın Ankara - Şam arasında diplomatik kanalların açılması için de fırsat anlamına geldiği vurgulandı.

Rakka güneyinde YPG'yi korumak adına ABD tarafından Suriye uçağının düşürülmesinin yeni saflaşmanın en önemli belirtisi olduğuna dikkat çekilen haberde, Federasyona kesin bir şekilde karşı olan Şam yönetiminin, ABD'nin YPG ile kurduğu birlikteliğe karşı Türkiye ile koordinasyona hazır olduğu belirtildi.

Türk ordusunun operasyona olumsuz bakmadığı dile getirilen haberde, askeri bir kaynağın; Tükiye'nin olası Afrin harekatına Suriye'nin; "görmezden gelerek destek olacağı" ifadesine yer verildi.