Sinan Oğan'ın ikinci tur kararına ilişkin 'Aliyev' iddiası

Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Erdoğan'ı destekleme kararının arkasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olduğu iddia edildi.

Sinan Oğan'ın ikinci tur kararına ilişkin 'Aliyev' iddiası

Sinan Oğan'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesine ilişkin kararının Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilgili olduğu iddia edildi.

Halk TV canlı yayınında, Oğan'ın Erdoğan'a destek vermesini yorumlayan gazeteci Yavuz Selim Demirağ, şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Oğan, Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler adına konuşamaz. Böyle bir oyunun içinde olmazdı. Sinan Oğan kendisine biçilen gömleği giymiş, görevini yerine getirmiştir. Seçimlerden 4-5 gün önce zaten Erdoğan'la görüştü. Bu görüşmeyi sağlayanlardan biri de Aliyev'dir."

Benzer bir iddia gündeme getirilmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da benzer bir iddiayı gündeme getirmişti.

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Özkan, "Sinan Oğan’dan fazla beklentiniz olmasın. Aliyev ne derse onu yapar. Oğan'ın aldığı oylar tepki oylarıdır o oylar geri gelecek.." ifadelerini kullanmıştı.

Oğan’dan Aliyev iddialarına yanıt

Sinan Oğan, Ankara’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, "Bu kararı almadan önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştünüz mü?" sorusuna da yanıt verdi.

Oğan, "Bu kararı almadan önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştünüz mü?" sorusuna, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır, ana muhalefet lideri de Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Muhatabım onlardır" yanıtını verdi.